Zelf beleggen of laten beleggen?

Als je gaat beleggen heb je de keuze tussen zelf beleggen of laten beleggen. Waar je voor kiest hangt af van de tijd die je eraan wilt besteden, maar ook van de kennis en inzicht die je hebt over het beleggen zelf. En natuurlijk ook of je het beleggen an sich leuk en interessant vindt, ook niet onbelangrijk! Ga je zelf beleggen, dan heb je alle keuzevrijheid. Laat je voor je beleggen, dan hoef je alleen na te denken over je beleggingsdoel en het bedrag wat je hiervoor kunt en wilt investeren. Wat je ook kiest, de keuze hoe te gaan beleggen is natuurlijk geheel aan jou.

Graag helpen we jou als beginnende belegger wel verder op weg door de mogelijkheden voor je op papier te zetten.

Voor je laten beleggen

Je wilt graag beleggen, maar het is toch niet helemaal je ding of je wilt er niet teveel omkijken naar hebben. Dan biedt Modelbeleggen van Brand New Day mogelijk een uitkomst. Met een beleggingsrekening van deze online bank bouw je zonder omkijken een buffer op voor later. Hierbij beleg je in één van de vijf vaste modelportefeuilles, die door speciaal door de experts van een Brand New Day zijn samengesteld. Je hebt bij Modelbeleggen geen omkijken naar je beleggingen en hoeft zelf ook geen fondsen te kiezen. Elke euro wordt in ongeveer 20.000 aandelen en obligaties belegt. En indien gewenst wordt het risico van beleggen automatisch voor je afgebouwd. Het geld is vrij opneembaar en de kosten zijn zeer laag.

Toch liever zelf beleggen?

Wil je zelf meer keuze hebben en je verdiepen in beleggen, dan kun je bij Brand New Day ook kiezen voor Vrij Beleggen. Je kiest dan zelf in welke fondsen je belegt. Hierbij heb je de keuze uit 8 aandelen- en 6 obligatiefondsen. Ook hier kun je kiezen voor een automatische risicoafbouw of herbalanceren.

Goed om te weten: Bij Brand New Day beleg je zelfstandig en je krijgt geen advies over je beleggingen. Je bepaalt zelf of de beleggingsrekening en de manier waarop je belegt aansluit bij je behoefte, risicobereidheid en (financiële) situatie. De dienstverlening van Brand New Day is namelijk op basis van execution-only. Dat houdt in dat Brand New Day alleen rekeningen aanbiedt en beleggingsopdrachten voor je kan uitvoeren, maar dat je geen advies krijgt over het product dat het beste bij je past. Brand New Day is overigens wel heel transparant en belangrijke informatie wordt in begrijpelijke taal uitgelegd.

Benieuwd naar de 5 Beste Brokers van Nederland? Bekijk dan onze vergelijking op deze pagina.

Een ander manier van beleggen

Wel beleggen, maar klein beginnen? Dan is Peaks, waarbij je belegt met je wisselgeld misschien wel iets voor jou. Je kent Peaks vast van de reclame op televisie, dit bedrijf is onderdeel van de Rabobank. Hierbij beleg je zonder advies in een vooraf gekozen mix van obligaties en aandelen. Je kunt hierbij kiezen in verschillende portfolio’s in de smaken Mild, Pittig, Scherp en Heet. Je belegt niet rechtstreeks in aandelen, maar in indexfondsen van bekende fondsaanbieders als UBS, iShares en Deutsche Asset Management. Start je met beleggen via Peaks, dan kun je op ieder moment wisselen van portfolio.

Je Peaks-account wordt gekoppeld aan een betaalrekening van de Rabobank, waarmee je daadwerkelijk met je wisselgeld gaat beleggen. De beleggingsapp van Peaks is ook beschikbaar voor klanten die bij een andere bank bankieren en de minimuminleg is € 1 per dag.

Beleggen kent risico’s. Je kunt een deel van je inleg verliezen.

Overzicht brokers

 

BrokerZelf beleggenLaten beleggen
Brand New DayV
V
DEGIROV
X
BUX ZeroV
X
PeaksXV
SAXO BankV
V
eToroV
X

Brand New Day

 Review 4,1/5

N Zelf beleggen
N Laten beleggen

Let op: beleggen is risicovol

DEGIRO 

Review 3,7/5

N Zelf beleggen
M Laten beleggen

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

BUX Zero

Review 4,6/5

N Zelf beleggen
M Laten beleggen

Actie: Gratis aandeel via deze link!*

*Bekijk de voorwaarden in de BUX Zero App

Beleggen kent risico’s. Je kunt je inleg verliezen.

SAXO Bank

Review 2,3/5
N Zelf beleggen
N Laten beleggen

Let op: beleggen is risicovol

Peaks

 Review 4,8/5

M Zelf beleggen
N Laten beleggen

Beleggen kent risico’s. Je kunt een deel van je inleg verliezen.

eToro

Review 3,5/5

N Zelf beleggen
N Laten beleggen

Uw kapitaal loopt risico.

Disclaimer
Bestebeleggingsapp.nl heeft in bovengenoemde content gebruik gemaakt van referral links.  Klik je op een dergelijke link, dan ontvangen wij in ruil hiervoor een vergoeding. In sommige gevallen is dit enkel op basis van de klik, in andere gevallen pas nadien er daadwerkelijk een transactie of registratie heeft plaatsgevonden. Deze vergoeding staat los van de prijs van het aangeboden product en/of service en worden niet op jouw als gebruiker doorbelast. Jij betaalt dus de originele prijs en niets extra’s. Bestebeleggingsapp.nl geeft alleen informatie ter kennisgeving en wij zijn op geen enkele wijze aansprakelijk. Dit artikel bevat geen financieel advies. Bestebeleggingsapp.nl is geen financieel expert en wij delen alleen onze eigen ervaringen en kennis over diverse mogelijke investeringen en beleggingen. Je dient altijd zelf goed onderzoek te doen want investeren en beleggen brengt risico’s met zich mee, je zou een (groot) deel van jouw inleg kunnen verliezen.