Wat houdt day trading in?

Bij day trading gaat het, zoals de naam al doet vermoeden, om handelen op dagniveau. In de praktijk houdt daytraden in dat alle koop- en verkooptransacties binnen één enkele handelsdag plaatsvinden. Hierbij worden aan het einde van elke handelsdag alle posities afgesloten en de volgende dag weer geheel opnieuw geopend. Ben je actief als day trader dan koop en verkoop je op één dag meerdere waardes, en soms zelfs meerdere keren per dag. Zodoende profiteer je bij daytrading van kleine koersstijgingen- en dalingen.

Al met al vraagt dit van jou als daghandelaar veel tijd, concentratie en committment. Want alleen wanneer je je geheel aan daytraden toewijdt, kun je er alles uithalen. Snel beslissen en continue bezig zijn met handelstransacties, die per keer relatief een kleine waarde vertegenwoordigen. Dit is dan ook niet voor iedereen weggelegd. Day trading vraagt om een fulltime investering, zowel qua tijd als aandacht waarbij je gaat voor een korte termijn strategie.

Met welke beleggen app kun je daytraden?

Wil je als particuliere belegger parttime aan de slag met day trading, dan kun je met verschillende beleggingsapps aan de slag. Hierbij is een betrouwbaar en snel platform van optimaal belang, zodat je als daytrader snel en accuraat een positie kan innemen of sluiten. Daarnaast speelt het verkrijgen van real-time koersinformatie een belangrijke rol. Dit zorgt ervoor dat je op de seconde een beslisisng kunt maken over een eventuele koop of verkoop.

Voordat je kiest met welke beleggen app je wilt gaan daytraden kun je het beste eerst oefenen met een demo-account. Onderstaande beleggingsapps bieden een demo-account aan.

Top 3 Beste Day Trading Beleggen App

1. Day trading in de beleggingsapp eToro
2. Daytraden met Libertex
3. Day trading via Capitol.com

1. Day trading in de beleggingsapp eToro

Review 3,5/5

N Minimale inleg van $200
N Gereguleerd door CySEC en FCA
N Demo-account beschikbaar
N Real-time uitvoering van marktorders en onbeperkt dagelijkse geldopnames
N Goed bereikbare klantenservice via chat en ticketsysteem

beleggen app

Uw kapitaal loopt risico.

2. Daytraden met Libertex

Review ??/5 N Minimale inleg van € 100 N Gereguleerd door CySEC N Demo-account beschikbaar N Uitstekende support
beleggen app

Let op: beleggen is risicovol

3. Day trading via Capitol.com

 Review ??/5 N Minimale inleg van € 20* N Gereguleerd door CySEC en FCA N Demo-account beschikbaar *Voor stortingen die via bankoverschrijvingen worden verwerkt, accepteert Capitol.com alleen stortingen die gelijk zijn aan of meer zijn dan € 250 (of het equivalent in de basisvaluta van het klantaccount).
beleggen app

Let op: beleggen is risicovol